torstai 25. huhtikuuta 2013

Näköalaterasseja Amsterdamissa


Amsterdamilaiset kahvilat tarjoavat terasseineen vilkkaan näköalapaikan katuelämään. Avarampia näkymiä kaipaavan kannattaa kävellä muutama sata metriä keskusrautatieasemalta ja nousta Amsterdamin uuden pääkirjaston (Openbare Bibliotheek Amsterdam,  Oosterdokskade 143) ylimmän kerroksen la Place –ravintolaan. Sen terassilta aukeaa huikea näkymä yli koko kaupungin. Jos unohtaa hissin ja nousee ylös ravintolaan  rullaportaita pitkin, näkee myös kaikki uuden kirjastorakennuksen kerrokset, joissa on avaruutta, valoa ja hauskoja yksityiskohtia.

Kahvilakierrosta voi jatkaa kävelemällä takaisin rautatieasemalle ja nousemalla sen takaa lähtevään (ilmaiseen) lauttaan, joka vie muutamassa minuutissa toiselle puolelle, kaupunginosaan nimeltä Noord, Pohjoinen. Parin sadan metrin päässä lauttarannasta levittäytyy valkoinen matala rakennus, viime vuonna avattu elokuvamuseo Eye (IJpromenade 1). Museo tosin on väärä sana talolle, jossa järjestetään jatkuvasti elokuvaesityksiä ja -festivaaleja, työpajoja yms.

Rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa on suuri ravintola, jonka lasiseinä avaa näkymän vilkkaasti liikennöidylle satama-alueelle. Ravintolan terassi on aivan rannassa, ja kauniilla ilmalla siinä kokee olevansa melkein kirjaimellisesti veden päällä.

Lisätietoa:



Leila Haltia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti